IJsselpersoneel voor én door mensen

Ons maatschappelijk beleid is erop gericht activiteiten te ondersteunen die dicht bij IJsselpersoneel liggen en een bijdrage leveren aan een betere wereld. Een wereld waarin iedereen genoeg te eten heeft en de werk- en leefomstandigheden goed en veilig zijn. Een wereld waarin je kunt doen waar je goed in bent en waar er ruimte is voor sport en andere activiteiten.

Daar maken we bij IJsselpersoneel namelijk in de dagelijkse praktijk ook graag werk van. Goede arbeidsvoorwaarden, een veilige werkomgeving, gezelligheid en sportiviteit op z’n tijd en we stimuleren iedereen zijn of haar talenten te ontwikkelen.

IJsselpersoneel ondersteunt graag organisaties en initiatieven die ook deze ontwikkelingen nastreven. Wij zijn daarom partner van onder andere Stichting Woord en Daad. Jaarlijks nemen wij met Woord en Daad deel aan het sportieve evenement Sport for Others. Sport for Others is een evenement van Woord en Daad en VakanZ waarbij deelnemers worden uitgedaagd om een sportief doel te bereiken om zo sponsorgeld te verzamelen om mensen een betere toekomst te bieden die in armoede leven. Ontwikkelen, samen werken voor een goed doel en een sportieve uitdaging.

Ook zijn wij lid van de Regio Ondernemers Kampen Woord en Daad. Samen ondersteunen wij het mooie project waarin ondersteuning wordt geboden aan de vaksschool CREDO in Burkina Faso (West-Afrika). Jongeren krijgen hier de kans op een baan door het volgen van een opleiding. Een diploma, persoonlijke inzet en arbeidsbemiddeling zorgen aantoonbaar voor een betere plek in de maatschappij. Door de focus te leggen op verbinden met onderwijs en de arbeidsmarkt vinden veel jongeren na hun studie een baan. Dit biedt uiteraard toekomstperspectief voor de jongere zélf en vaak ook hun familie om zo in hun levensonderhoud te kunnen voorzien.

Hieronder vindt u nog meer initiatieven waar IJsselpersoneel zich aan verbonden heeft:

IJsselpersoneel spant zich in namens Sport for Others voor de Wereldfoundation

Wereldfoundation is opgericht in 2007 door een groep vrijwilligers die zich wilde inzetten voor duurzame oplossingen in ontwikkelingswerk. Haar missie is om mensen in ontwikkelingslanden op duurzame wijze onderdak te bieden, als onderdeel van integrale hulp, ten einde de spiraal van armoede te doorbreken. Wereldfoundation stelt geld beschikbaar waar­mee mensen een huis kunnen bouwen dat lang mee gaat en weinig onderhoudskosten heeft.

IJsselpersoneel voelt zich betrokken bij dit doel. Duurzaam oplossingen in ontwikkelen. Lees in ons nieuwsbericht van september 2017 hieronder onze motivatie voor onze (sportieve) uitdaging en inspanningen.

Lees hier meer over de Wereldfoundation (url: http://www.wereldfoundation.nl/)

 

September 2017  “Van lemen hut naar stenen huis”

Graag willen wij de sponsorloop “Fiets voor een huis” nogmaals onder de aandacht brengen. In september doet team IJsselpersoneel mee met Fiets voor een Huis. Dit is een project van Wereldfoundation waarbij geld ingezameld wordt voor de bouw van huizen in Bangladesh.

Voor ons is het heel normaal dat we een dak boven ons hoofd hebben, dat we elke dag eten en drinken hebben en dat onze kinderen naar school kunnen. In Bangladesh is dit helaas niet het geval. In dit land heerst er grote armoede. Veel mensen leven in een bouwvallige hut. Regelmatig worden deze onderkomens weggevaagd door cyclonen en overstromingen.

Door deel te nemen aan Fiets voor een Huis willen wij geld inzamelen om ook deze mensen een veilig thuis te kunnen geven.

IJsselpersoneel gaat met een team van 7 mensen in september de Col du Galibier op fietsen of lopen. Één van onze collega’s verwoorde het mooi: “Een uitdaging die maar 1 dag duurt terwijl de arme mensen in o.a. Bangladesh elke dag voor een enorme uitdaging staan, namelijk overleven”.

Sponsoring
De missie van Wereldfoundation is om mensen in ontwikkelingslanden op duurzame wijze onderdak te bieden. Families krijgen het huis niet zomaar. Wereldfoundation geeft hen een lening, een zogenaamde micro-hypotheek. Daarmee kunnen zij het grootste gedeelte van hun huis financieren. Een huis in Bangladesh kost tussen de € 1.000,- en € 1.500,-. Dit bedrag krijgen de gezinnen als krediet. In 6 jaar tijd betalen zij dit terug. Wanneer zij het weer terug betaald hebben wordt er met dit geld weer een huis gebouwd voor andere gezinnen.

Op dit moment hebben wij als team 13 huizen bij elkaar weten te sparen en wij willen graag naar de 20 huizen toe! Willen jullie ook een steentje bijdragen in dit mooie project en er voor zorgen dat we zo met elkaar heel veel gezinnen een huis kunnen geven? Sponsor ons dan ook!

Realisatie
Samen hebben we een bedrag van € 14.730,- binnengehaald. Dit betekent dat er tussen de 10 en 15 huizen gebouwd kunnen worden. Trots!

 

IJsselpersoneel spant zich namens Sport for Others en Woord en Daad in voor de Kindslaven in Haïti.

Woord en Daad verbindt vanuit Bijbels perspectief mensen wereldwijd in de strijd tegen armoede.

Het doel van Woord en Daad is dat het kind, de man en de vrouw de nodige ondersteuning ontvangt en uiteindelijk een zelfstandig bestaan opbouwt. Zo verbinden wij mensen over de hele wereld in hun strijd tegen armoede.

Veel (interne) werknemers en relaties voelen zich verbonden aan de kernwaarden die Woord en Daad aanhangt. Ook voelen wij ons verbonden met dit doel en gaan wij ook dit jaar een sportieve uitdaging niet uit de weg! Lees onze persoonlijke motivaties voor deelname hieronder.

Lees hier meer over Stichting Woord en Daad (url: https://www.woordendaad.nl/)

 

April 2018 “Met 9 personen de Mont Ventoux op voor het goede doel!”

IJsselpersoneel zet zich ook dit jaar weer in voor Sport for Others. Wij gaan als team, bestaande uit 9 personen, de Mont Ventoux met een hoogte van 1912 m bedwingen in het mooie Frankrijk.

Sport for Others zet zich in voor kindslaven in Haiti. Slavernij is ook in 2018 nog steeds aan de orde van de dag.

Op dit moment leven er nog wereldwijd 40 miljoen mensen in slavernij. Veel ouders op het Haïtiaanse platteland moeten elke dag worstelen om de dag rond te komen. Er is een groot tekort aan eten en kleren, daarom geven of verkopen sommige ouders hun kind aan een rijker gezin in de stad. Met de gedachte dat hun kinderen dan een betere toekomst krijgen. Maar niets is minder waar, in de praktijk worden deze kinderen als slaaf behandeld. Ze mogen niet naar school en worden uitgebuit en misbruikt.

Als vader van vijf kinderen kan ik mij geen voorstelling maken dat ik één van mijn kinderen zou moeten weggeven of zou moeten verkopen. Ik wil mij dan ook graag inzetten voor deze kinderen om hen ook weer een betere toekomst te geven. Zodat zij ook weer een veilig thuis krijgen en kunnen dromen van de toekomst. Bovendien zijn goede arbeidsvoorwaarden en veilige arbeidsomstandigheden voor IJsselpersoneel een vanzelfsprekendheid. Deze zekerheid wens ik iedereen toe.

Naast het sportieve doel om de Mont Ventoux ook wel de Kale Berg genaamd te beklimmen, hebben wij ons als IJsselpersoneel team ook het doel gesteld om een bedrag van € 15.000,- bij elkaar te brengen. Helpt u ook mee om deze kinderen een betere toekomst te geven? Klik dan op onderstaande link:
https://www.sportforothers.com/sponsor-zakelijk/?participant_id=&team_id=35

Peter Riezebos, Algemeen Directeur IJsselpersoneel

Motivatie deelname medewerkers IJsselpersoneel:

Marije Riezebos / IJsselpersoneel
Onbezorgd en vrij opgroeien, dat is iets wat ieder kind verdient. Door mee te doen met Sport for Others wil ik kind slaven bevrijden en ze zo een betere toekomst bieden.

Vivian Huiskamp / IJsselpersoneel
Zorgeloos kind kunnen zijn, Het breekt mijn hart dat dit niet voor ieder kind vanzelfsprekend is. En dat dit deels afhangt van de plaats waar iemand geboren is. Iets waar een kind zelf niets over te zeggen heeft. Dat ik -door middel van sporten met ons team- iets kan bijdragen aan het leven van de kind slaven in Haïti vind ik een eer. Ik hoop dat iedereen die niet mee kan doen ons financieel wil steunen. Elke euro telt!

Sjoerd van Slooten / IJsselpersoneel
Als medewerker van IJsselpersoneel het uitzendbureau voor schilder en vakmensen zijn wij dagelijks met en voor mensen aan het werk. Het omzien en meedenken met onze werknemers vinden wij belangrijk, ook vanuit deze gedachte zien wij graag om naar de mensen die iets verder van ons afwonen. Vanuit dit perspectief doe ik graag mee aan het evenement om geld op te halen voor de mensen die het minder hebben.

Cora Brink / IJsselpersoneel
Het lijkt me onwijs gaaf om deze uitdaging aan te gaan en bewust te trainen voor een doel. Om samen met de andere teamgenoten acties op te zetten en zoveel mogelijk geld te verzamelen voor de kinderen in Haïti.

< Onze mensen Veel gestelde vragen >