Veelgestelde vragen

Hoe kunnen wij jou verder helpen? Een antwoord op de meest populaire vragen tref je hiernaast al aan. Kijk voor de zekerheid na of je vraag direct beantwoord kan worden.

Zoek je naar iets anders? Laat het ons dan weten. Bereikbaar via:

  • Telefoon     08.00 uur tot 17.30 uur
  • WhatsApp  08.30 uur tot 17.00 uur
  • Facebook    08.30 uur tot 17.00 uur

Voor werknemers

Indien op tijd ingevuld, dan wordt jouw salaris de eerst volgende week op dinsdag of donderdag betaald.

Je ontvangt van ons een link met inloggegevens van Easyflex2go per e-mail. Ook kun je middels de knop “Mijn IJsselpersoneel” op de website inloggen. Jouw gebruikersnaam en wachtwoord ontvang je eveneens van ons persoonlijk per e-mail.

Je meldt je vóór aanvang van de werkzaamheden, doch uiterlijk voor 09.00 uur ’s ochtends, ziek bij de opdrachtgever (uitvoerder) en bij IJsselpersoneel op telefoonnummer 038-2038460. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de betermelding. Meer informatie omtrent de verzuimregels en plichten voor jou én voor IJsselpersoneel kun je meer lezen in ons verzuimreglement onder downloads.

Ja, dit kan. Bepaalde uitzonderingen daargelaten. Neem contact op met jouw vaste contactpersoon. Hij of zij kan je helpen aan een werkgeversverklaring.

Stem allereerst de mogelijkheden af met jouw opdrachtgever (uitvoerder). Vervolgens vraag jij jouw vakantie aan bij jouw accountmanager van IJsselpersoneel. Hij of zij controleert of je voldoende uren hebt opgebouwd om jouw vakantiedagen op te nemen.

Ja, afhankelijk van het type pensioen (Stipp, BPF, of ander pensioenfonds) en het aantal gewerkte weken is de hoogte en de wachttijd verschillend. Jouw contactpersoon kan je hier meer over vertellen. Zie ook verdere pensioeninformatie onder downloads.

Voor werkgevers

Je ontvangt van ons een link met de inloggegevens van Easyflex2go per e-mail.

Jazeker. Bij IJsselpersoneel kun je gebruik maken van de zogenoemde G-rekening. Bij elke betaling van de factuur maak je een 25% deel  over op onze G-rekening. De belastingdienst is de enige die bij deze geblokkeerde rekening kan en schrijft de afdrachten voor loonbelasting en sociale verzekeringspremies rechtstreeks van deze rekening af. Deze geblokkeerde rekening geeft jou als opdrachtgever de zekerheid dat je bent gevrijwaard van jouw aansprakelijkheid voor betaling van deze afdrachten. In de Wet Keten Aansprakelijkheid (WKA) is namelijk vastgelegd dat jij IJsselpersoneel aansprakelijk kunt stellen voor het afdragen van loonbelasting en sociale premies. De WKA-verklaring die je op onze website vindt, dient als bewijs voor goed betaalgedrag. De belastingdienst verstrekt periodiek deze WKA-verklaring aan IJsselpersoneel als bewijs dat IJsselpersoneel netjes aan haar wettelijke afdrachten heeft voldaan. Daarnaast bieden ook onze overige certificeringen jou de zekerheid dat dit goed zit.

Op basis van het bruto uurloon bepalen wij het tarief. Daarin worden naast het brutoloon en de werkgeverslasten alle overige loonkosten en een stukje marge voor IJsselpersoneel verwerkt. Feitelijk worden alleen de gewerkte uren in rekening gebracht. Jij hebt geen risico als er tijdelijk minder of geen werk is. Ook in geval van ziekte, vrije-, vakantie- en feestdagen worden er geen uren in rekening gebracht.

Voor onze klantrelaties, waar ook uitzendkrachten werkzaam zijn, bieden wij ook de payrolldienstverlening aan. Payrolling is een dienst waarbij het juridisch werkgeverschap wordt overgenomen van een bedrijf. Het bedrijf selecteert zelf haar medewerkers en plaats de medewerker(s) op de loonlijst (payroll) bij een payrollbedrijf of uitzendbureau. Vervolgens worden zij exclusief ingeleend door het bedrijf. Een makkelijke omschrijving voor payrolling is ook wel: uitzenden zonder werving en selectie. De voorwaarden en tariefafspraken zijn anders dan bij het uitzenden. Jouw accountmanager van IJsselpersoneel kan je meer vertellen over payrolling.

Alle medewerkers van IJsselpersoneel belonen wij volgens de beloningsregels van de CAO die geldt voor uw vaste medewerkers. Wordt bij de opdrachtgever bijvoorbeeld de Bouw CAO toegepast? Dan past IJsselpersoneel de beloningsregels toe conform deze CAO. Dit is verplicht volgens de inlenersbeloning (ook wel loonverhoudingsvoorschrift genoemd). Alle overige arbeidsvoorwaarden passen wij toe conform de NBBU CAO voor uitzendkrachten.

Voor ZZP’ers

Ja, wij bemiddelen ook tussen ZZP’ers en opdrachtgevers.

Wij hanteren een betalingstermijn van 14 dagen. Echter is het ook mogelijk om een betalingstermijn van 3 of 7 dagen te hanteren. Vraag naar de mogelijkheden.

Algemeen

Nee, officieel bestaat de bouwvak niet meer. Echter merken wij wel bij IJsselpersoneel dat veel bouwbedrijven in Nederland nog steeds besluiten een collectieve bedrijfssluiting toe te passen. In de volksmond wordt dit dan ook nog steeds “bouwvak” genoemd.

Downloads >