Buitenlandse vakkrachten

ZZP’er Thomasz (Thom) werkt inmiddels 3,5 jaar in Nederland waarvan 2,5 jaar in de bouw. Samen met zzp’er Bartlomiej (Bart) werken zij voor IJsselpersoneel.

“Ik wil hier voor altijd blijven”, is het eerste wat Thom zei, nadat we hem de vraag stelden of hij het naar zijn zin had. Mede hierdoor is hij al vrij snel de Nederlandse taal gaan leren.

“Ik wil graag snel kunnen reageren als er iemand iets aan mij vraagt in de winkel, laat staan in de bouw. Ik spreek en begrijp Nederlands maar doordat het me nog niet snel genoeg gaat praat ik Engels.

Tussen de bouw in Polen en de bouw in Nederland zitten kleine verschillen. Het zijn verschillende manieren van uitvoeren. Bijvoorbeeld, in Nederland willen we heel graag dat de zijkant van de gipsplaten worden gefreesd. Terwijl in Polen liever de hoeken gefreesd worden.

De basis is hetzelfde dus ik pak alles snel op.

Voordat ik bij IJsselpersoneel kwam heb ik voor verschillende mensen gewerkt. Niet iedereen was even oprecht en de betalingen kwamen vaker niet dan wel.

Ik word door Vivian gebeld met de vraag hoe het met mijn zoon is als ze hoort dat hij ziek was. Of er wordt gevraagd hoe het met mijzelf gaat. De atmosfeer is fijn.

Graag wil ik voor jullie blijven werken omdat ik het naar mijn zin heb.

Jullie zijn een goede baas. Mijn zoon is het allerbelangrijkste in mijn leven, en daarnaast is mijn geld er altijd op tijd. Naast dit werk heb ik samen met mijn vriendin ook een tattoo shop die ik draaiende moet houden. En zou ik graag mijn eigen motor garage willen openen.

Op de bouw waar ik samen met Bart werk, heerst ook een fijne atmosfeer. Met mijn verjaardag zeiden ze dat ik rustiger moest werken en mocht er iets thuis zijn is er ruimte (in overleg) om een uurtje eerder naar huis te gaan.

Ik ben bereid en gewend om mezelf voor 200% in te zetten.

Ik werk altijd harder dan moet. Ik kan tegels zetten, schilderen, metselen, stukadoren. Op dit moment ben ik als timmerman aan het werk.

In Polen heb ik 5 jaar mijn eigen bedrijf gerund, waarbij ik 20 medewerkers in dienst had. We bouwden complete huizen. Alleen voor gas, water en elektra huurde ik een ander bedrijf in”.

 

Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via: info@ijsselpersoneel.nl

 

Andere nieuwsberichten