Overijssels Meesterschap en IJsselpersoneel

In de pilot Overijssels Meesterschap werken bedrijven en provincie samen om 50-plussers weer aan het werk te helpen. Zoals wij al eerder vermeldden komen 50-plussers nog altijd moeilijker aan het werk dan jongeren.

Het Overijssels Meesterschap heeft daarom de handen ineen geslagen. Rondom het thema ’50-plus en arbeidsmarkt’ zijn er meerdere initiatieven, zowel bij individuele bedrijven als in lokaal en regionaal verband.

De provincie kan vanuit het regionaal economisch beleid een taak vervullen om de positie en inzetbaarheid van ouderen op de arbeidsmarkt te verbeteren. In afstemming met bedrijven, gemeenten, UWV en onderwijs is het doel om tot een goede samenwerking te komen.

IJsselpersoneel gaat samen met deze partijen de uitdaging aan om 1000 waardevolle mensen aan een reguliere baan te helpen!

Trots

Om te laten zien dat 50-plussers een waardevolle toevoeging zijn op de arbeidsmarkt heeft de redactie van JIJ&Overijssel verschillende interviews gehouden op de werkvloer. Zo ook met Cor van Es, een schilder bij IJsselpersoneel.

Cor is 63 jaar en schildert al vanaf zijn 16e. Dat zijn heel wat jaren ervaring. Cor is al 5 jaar werkzaam bij IJsselpersoneel. Wij zijn blij met Cor en hopen dat hij nog lang bij ons team blijft horen! Zoals Cor zelf zegt: ‘Ik ben nog jong en heb het ontzettend naar mijn zin!’

Bekijk het volledige interview met Cor hier.

Aan het werk als 50-plusser?

In ons kopje nieuws ’50-plussers aan het werk in de bouw’ heb je al kunnen lezen wat de voordelen zijn van een 50-plusser in je team. Lijkt dit je wat? Neem dan contact met ons op. Of ben jij een 50-plusser die nog op zoek is naar een baan? Ook dan nodigen wij je van harte uit om te reageren!

 

Andere nieuwsberichten