Fiets voor een huis – Van lemen hut naar stenen huis

Graag willen wij de sponsorloop “Fiets voor een huis” nogmaals onder de aandacht brengen. In september doet team IJsselpersoneel mee met Fiets voor een Huis. Dit is een project van Wereldfoundation waarbij geld ingezameld wordt voor de bouw van huizen in Bangladesh.

Voor ons is het heel normaal dat we een dak boven ons hoofd hebben, dat we elke dag eten en drinken hebben en dat onze kinderen naar school kunnen. In Bangladesh is dit helaas niet het geval. In dit land heerst er grote armoede. Veel mensen leven in een bouwvallige hut. Regelmatig worden deze onderkomens weggevaagd door cyclonen en overstromingen.

Door deel te nemen aan Fiets voor een Huis willen wij geld inzamelen om ook deze mensen een veilig thuis te kunnen geven.

Naar de top

IJsselpersoneel gaat met een team van 7 mensen in september de Col du Galibier op fietsen of lopen.

Één van onze collega’s verwoorde het mooi: “Een uitdaging die maar 1 dag duurt terwijl de arme mensen in o.a. Bangladesh elke dag voor een enorme uitdaging staan, namelijk overleven”.

Sponsoring

De missie van Wereldfoundation is om mensen in ontwikkelingslanden op duurzame wijze onderdak te bieden. Families krijgen het huis niet zomaar. Wereldfoundation geeft hen een lening, een zogenaamde micro-hypotheek. Daarmee kunnen zij het grootste gedeelte van hun huis financieren. Een huis in Bangladesh kost tussen de € 1.000,- en € 1.500,-. Dit bedrag krijgen de gezinnen als krediet. In 6 jaar tijd betalen zij dit terug. Wanneer zij het weer terug betaald hebben wordt er met dit geld weer een huis gebouwd voor andere gezinnen.

Op dit moment hebben wij als team 13 huizen bij elkaar weten te sparen en wij willen graag naar de 20 huizen toe! Willen jullie ook een steentje bijdragen in dit mooie project en er voor zorgen dat we zo met elkaar heel veel gezinnen een huis kunnen geven? Sponsor ons dan ook! Via deze link kun jij jouw eigen sponsorbijdrage aangeven.

Andere nieuwsberichten