De vakantiewerker

De vakantietijd komt er weer aan. De tijd waarin veel bouwbedrijven drie á vier weken dicht zijn en mensen lekker op vakantie gaan. Er zijn echter steeds meer bouwbedrijven die doorwerken in de vakantie. Doordat er dan over het algemeen een stuk minder personeel beschikbaar is, kunnen we goed gebruik maken van  scholieren die  klaar zijn met school. Dit noemen wij vakantiewerkers.

Wanneer ben je een vakantiewerker?

Met vakantiewerkers worden scholieren, studenten en andere studerenden bedoeld, die in de periode van vakantie van tijdelijke werkzaamheden verrichten. Het inhuren van vakantiewerkers is echter wel aan regels gebonden. Aangezien veel vakantiewerkers jonger zijn dan achttien jaar, heeft de overheid regels opgesteld om deze jongeren te beschermen.

Je moet bijvoorbeeld letten op de leeftijd van de vakantiewerker. Zo mag bijvoorbeeld een vijftienjarige alleen lichte werkzaamheden uitvoeren. Is de vakantiekracht zestien jaar, dan mag hij bijna elk soort werk doen, zolang het maar niet gevaarlijk is. Dat betekent onder meer dat hij niet met giftige stoffen in aanraking mag komen en niet in een lawaaiige omgeving mag werken.

Een vakantiewerker krijgt een minimumloon en vakantietoeslag. Ook heeft een vakantiewerker per volledige werkmaand recht op 13,3 uur vakantiedagen.

Op zoek naar vakantiewerk?

Ben jij zelf een scholier of student en opzoek naar een (bij)baantje in de vakantieperiode? Ben je net klaar met je examen en zou je wel wat geld willen verdienen? Bekijk dan hier de vacatures die wij hebben of neem contact met ons op.

Zijn veel medewerkers van je op vakantie en kom je daardoor handen tekort? Neem dan ook contact met ons op.

 

Andere nieuwsberichten